Бурни овации в НС! Нинова направи нещо невиждано досега, Вежди Рашидов се хвана за главата

вежди рашидов

След двучасова почивка депутатите се върнаха в пленарна зала, за да направят нов опит да изберат председател на Народното събрание. След петата процедура, на балотаж останаха Йордан Цонев (ДПС) и Кристиан Вигенин (БСП), но никой от двамата не получи нуждата подкрепа.

„Положението е нула на нула без дузпи“, общи председателстващият заседанието Вежди Рашидов, който вчера също отказа да остане за постоянно на поста.

Според Десислава Атанасова от ГЕРБ, положението е придобило комедиен характер.

„Възраждане“ отново номинираха Цвета Рангелова.

„10 пъти гласувахме за 3 дни без резултат. Всички сме единодушни, че така се блокира парламентът и, че трябва да намерим решение. Така убиваме парламентарната демокрация и отваряме пътя на едноличната власт в България. Така излагаме народа си на риск през зимните месец от висока инфлация, високи цени, бедност и неравенства. Като парламентаристи ще браним парламентарната република с достойнство. Имахме намерение 240 да се обединим около една кандидатура и да вървим напред, но не го постигнахме, но постигнахме необходимото мнозинство за издигане и подкрепа за председател на НС“, каза Корнелия Нинова.

Тя номинира за председател на парламента най-възрастния народен представител – Вежди Рашидов. Кандидатурата му е издигната от ДПС, БСП и „Български възход“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ