Вежди Рашидов с нова прочувствена реч: Хората са унизени и гладни! В един момент ще изкрещят…

вежди рашидов

„Обещах да се изкажа, защото съм на много тънък слой лед. Снощи с това изказване… има ли вече избран председател, какво правим сега. Имам честта да бъда избран за председател на това Народно събрание, благодаря!“, каза след избора си Вежди Рашидов, а думите му бяха посрещнати с бурни аплодисменти.

„Снощи получих много есемеси и обаждания. 60% ме упрекнаха, че съм се отказал. 60% искат да има държава и парламент. Дълбоко в душата ми се искаше да се отдам на внуците си. Днес се получи нещо интересно. Г-жа Нинова, направи го защото е национално отговорен човек, тя винаги е била такъв. Аз й казах, че бих приел само, ако има болшинство. Хората, зима идва, ще бъдат много унизени и гладни. Ваше задължение е да се грижите за тях, защото ще изкрещят в един момент. Не е хубаво три дни тук да се смеем.

Парламентът не е „Сатиричен театър“. Не сме в театър, ние сме тук да работим, да търсим верния път и да излезем с правилно решение. Да се хванем за работа, да престанем да ръкопляскаме. Аз не съм безотговорен човек.

Ще жертвам част от моите останали години в името на Родината, думата идва от род. Аз ще умра на тази земя. Костите на моите родители са на родна земя, В Кърджали, на два квадрата. Никой няма правото да ми стъпче и вземе тези два квадрата. Отново – намалете ерченето, не ви помага, пречи ви. Влагайте повече разум. Хората чакат вашите решения. Това е единственото, заради което се съгласих.

Снощи от Маями ми звъни Христо Стоичков. Плачеше след това изказване. И последната му дума беше: „Върни се, бе, хората те обичат!“. Всичко останало е на втори план. Всичките тук сте легитимни български граждани, не се дръжте като прокажени. Не обиждайте българските граждани от турски произход, те са строителите от „Строителни войски“, на всичко, което вие наследявате. Не се делете.

Един човек го направих милионер, колегата Трифонов. Ако играе себе си, няма да изкара. Играе ме с чаша уиски в ръка, и водката е питие, аз пиех водка. Образи се градят така. Аз съм наясно, че от днес нататък започват образите да се градят. Фейсбук работи. Харесвайте себе си и работете. Желая на този парламент искрено „На добър час, приятели! Бъдете живи и здрави“, направи първата си реч като председател Вежди Рашидов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ