Любо Пенев вдигна голям скандал, нахвърли се на журналистка: Сега аз питам, защо мълчиш?!

любо пенев

Треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев даде пресконференция преди гостуването на Славия, което е утре oт 17:30 часа в „Овча купел“. На брифинга си специалистът беше изключително критичен от намесите на ВАР в мачовете от Efbet Лиг, предава БЛИЦ СПОРТ.

Пенев дори се нахвърли на една от журналистките, задаваща му въпроси относно съдийството.

„Не критикувам съдиите, просто споделям мнение. С навлизането на този ВАР като че ли тези тримата на терена разчитат само на него. Говорим за живите хора. И за четвъртия съдия, който също е жив човек. Говорим за изкуствен интелект. За какво са тези хора тогава? Гледат се и най-елементарните ситуации, а в Европа дори не се спира. ВАР, ВАР, ВАР… Накъсваме мача. Някой прави ли си сметка колко игрово време губим? Отборите, футболистите и зрителите са ощетени. За какво са ни тези съдии? Да сложим четири робота и да правят каквото им кажат от катафалката и приключва темата. Такова спиране на играта го няма никъде. Повечето ситуации не са за спиране. Към ВАР трябва да се обръщаме, когато има сложни ситуации“, коментира разпалено Пенев.

„Ощетяваме футбола, и то много. Защо все мен ме питате? Дайте вашето мнение. Сега аз питам – подготвени ли са съдиите? Защо мълчиш?“, нахвърли се Пенев на журналистка.

„Да си сменим местата. Искам и вашето мнение, къде е? Удобно е в ролята от другата страна. Ще правим фотосесии и ще ви питаме… Ако обичаш, ако обичаш…“, каза още треньорът на ЦСКА 1948 на репортерка, отразяваща пресконференцията му.

„Прекалено много изкуствен интелект. Едно време разчитахме на съдиите, а сега се оправдаваме с ВАР. За съжаление ВАР греши повече от нас, и то много повече. От нас, нормалните”, продължи Пенев.

„Имам статистиката. Къде сме ощетени, къде сме ще ощетили сами. Първо гледаме себе си, но зависи от това съдийство и този вълшебен ВАР, от който се ръководят мачовете. Може би това време се губи в телефонни обаждания, за да се получи инструкцията. Прекалено много изкуствен интелект. Оправдаваме се с ВАР. За да не нося отговорност аз търся ВАР. ВАР греши много повече от нас нормалните хора и то много повече“, заяви още Пенев.

„Играем добре и като домакин, и като гост. В някои мачове не получихме резултатите, които искаме. Няма спокойствие. Момчетата са мобилизирани. Има много мачове до края на годината. Искаме да използваме нашите силни страни и се съобразяваме със силните страни на противника. Стягаме се за мача както трябва и както го правим за всеки един съперник. Отборите са различни – различен стил на игра. Затова футболът е интересен“, продължи треньорът на ЦСКА 1948.

„Настройката винаги е много добра. Концентрирани сме до краен предел. Наясно съм, че невинаги ще се получи, но идва следваща тренировка и мач. С един двубой първенството не свършва. Вървим добре, доволен съм от това, което се случва. Момчетата са добре. Говорите за сгъстен цикъл. За нашия отбор не виждам такъв. Къде е сгъстеният цикъл? Аз не го виждам. Има трудни мачове, а не сгъстен цикъл. Предстоят ни трудни срещи и това е по програма. Четири мача за първенство и два за Купата на България. Не виждам нищо сложно. Разбира се има странични фактори, които може да ни попречат. Кои са? Не знам, ще видим. Като мине мачът, ще кажа“, допълни Любо Пенев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ