Пишман наркодилъри, станаха за смях: Телефони издали близнаците от Дъбово. Закопчаха цялото семейство

близнаци дъбово наркотици

Мобилни телефони издали братята близнаци от село Дъбово и родителите им, че гледат канабис. При акцията на ГДБОП беше закопчано цялото семейство, а трева беше открита и в олтара на местната църква „Св. Георги Победоносец“, където Силвия служела като клисарка.

Това казаха от ГДБОП пред „Телеграф“. От прокуратурата пък заявиха, че срещу Петър Ковачев, жена му Силвия, синовете им и още един мъж вече са повдигнати обвинения, които са по няколко члена на Наказателния кодекс и могат да получат солени присъди, ако съдът реши.

Купувачът
„Получихме оперативен сигнал, че тази фамилия от Дъбово отглежда марихуана. Започнахме да работим активно по тях, пуснахме и СРС-та за мобилните им телефони. Оказа се, че тези хора се готвят да продадат огромно количество канабис на клиент. Решихме да ударим преди сделката“, обясниха от ръководството на ГДБОП. Окръжният прокурор Дичо Атанасов пък сподели на брифинг: „Наглостта на хора от тази категория извършители стига дотам, че в определен период от време тези високорискови вещества са били съхранявани в сградата на храма в село Дъбово“. По думите му Силвия била обслужващ персонал в църквата и така имала достъп до олтара и помещенията. Антимафиотите открили общо 43 кг марихуана в божия дом и още 275 килограма сурова листна маса на адресите на фамилията.

“Двама от участниците в организираната престъпна група са ученици на 18 години, които са подпомагани в дейността си от техните родители. Има и пето лице, което няма роднинска връзка с групата”, коментира заместник-директорът на ГДБОП Любомир Николов. Към момента нямало данни дрогата да е била разпространявана в училища. Такива количества могат да се съхраняват и с други цели, сред които трафик, обясни той. Смята се, че семейната банда работила от няколко години.

Спецченгета разкриха, че лично бащата и близнаците обработвали тревата в нива. Те се изживявали като селски наркофермери, а после търсели клиенти. Не се занимавали с пласиране.

„В настоящия момент всички сме свидетели на едно порочно явление, а именно разпространението на високорискови наркотични вещества както в областта, така и в цялата страна“, отбеляза окръжният прокурор. Спрямо петимата са повдигнати обвинения за четири тежки умишлени престъпления.

В хода на разследването станало ясно, че конфискуваната марихуана щяла да бъде продадена само на един клиент, който вече щял да я пръсне в няколко областни града. Анализът на стоката първоначално показал, че канабисът е с ниско качество, тъй като бил отглеждан на поле и без специални торове, а не като марихуаната в нарколаборатории. Цената му също била с доста занижени параметри.

Могат да отнесат 15 г. затвор и 100 бона глоба
Петър, Силвия, близнаците и съучастникът им ще отговарят по няколко обвинения, обясни наблюдаващият прокурор Петя Драганова.

Задържаните са привлечени към наказателна отговорност за участие в организирана престъпна група, създадена с користна цел – получаване на доходи от престъпна дейност, свързана с извършване на престъпления против народното здраве – държане и разпространение на наркотични вещества и засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. За всяко отделно престъпление е предвидено отделно наказание „лишаване от свобода“, посочи Драганова. Най-тежкото предвидено наказание е „лишаване от свобода“ от 5 до 15 години и глоба в размер на 20 000 до 100 000 лв. за държане на наркотични вещества с цел разпространение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ