Какво се случва в Пловдив?! Вино се лее на площада, народът танцува

танц

Ценители на виното се наслаждават на неповторимия вкус на червения еликсир от 35 български сорта грозде. Големият празник на виното започна на площад „Централен“. Той е посветен на най-българското вино – мавруда. Градският винен фестивал – Urban wine fest Plovdiv, се провежда в партньорство с Община Пловдив, предава Марица.

На място вече се трупат ценители на вината, те дегустират и замезват с вкусни хапки и кулинарни вкусотии. На място може да се опита крехко и ароматно свинско месо, приготвено с подправки. Всичко това става под звуците на духов оркестър, който повдига градусите на настроението. Две дами от третата възраст събраха овациите на присъстващите, след като спонтанно изтанцуваха валс.

За кулинарната част се грижи шеф Чакъров и Кулинарна лаборатория, които отговарят за мезетата. Те са заложили върху съчетанието на вината от местните сортове с ястия от фермерски продукти.

Винената фиеста ще продължи до 21 часа. С нея ще бъде отпразнуван Международният ден на мавруда. Празникът, посветен на този местен сорт, е по инициатива на Българската асоциация на винените професионалисти и се провежда под патронажа на министъра на туризма. Целта е той да се утвърди като истински значимо събитие във винената презентация на страната, което да даде информация и да насочи различни групи потребители към българското вино.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ