Варна под блокада, полицията на крак! 350 души и 6 полицейски кучета охраняват дербито

Цигани, Протест, Полиция

Изключително сериозни мерки за сигурност са предприети във Варна за предстоящото дерби Спартак (Вн) – Черно море от 15 кръг на Първа лига. Градът е под блокада, след като от БФС и Главна дирекция „Национална полиция“ определиха срещата между двата градски съперника от висок риск от нарушаване на обществения ред, предава Блиц Спорт.

Областната дирекция на МВР ще охранява дербито с безпрецедентен брой униформени – 350 души и 6 полицейски кучета. Очаква се на двубоя да има и частни гардове. В деня на мача и до три часа след неговото приключване не се допуска предлагането на алкохолни напитки в спортната зона. Поетапно ще се спира движението за превозни средства по определени маршрути, но това няма да важи за градския транспорт.

Около 1200 души се очаква да наброява гостуващата агитка на „моряците“, а стадионът ще е разпродаден. Феновете и на двата тима пък надъхаха своите любимци в последната тренировка преди дългоочаквания сблъсък.

В последното играно дерби от 2009 година „зелено-белите“ ликуваха след 5:0 на „Тича“. Всичките попадения тогава паднаха след почивката, а точни бяха Мирослав Манолов (51), Адриан Фернандеш (60), Георги Илиев (73), Адриан Фернандеш (75) и Тодор Колев (80). Треньор на домакините бе Никола Спасов, а гостите бяха водени от Атанас Джамбазки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ