Да не са изсмукали при липосукцията и акъла му? Иво Мирчев: ГЕРБ са ми като малко дете

7 Dni Bulgaria23.10.2022
55

ГЕРБ не са се променили, те са като малко дете, което е направило много бели и продължава да прави бели. Те са победителите на този избор, има корпоративен и купен вот, но той не е повече от 10%, те обаче нямат партньор и го знаят. Това заяви Ивайло Мирчев от „Демократична България“ в предаването „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

По думите му ДБ не може да продкрепи първия мандат по много причини, а решението за тях е във втория мандат на „Продължаваме промяната“.

„Те са на ход да кажат как си представят втория мандат, поведението на всички политически сили е такова, че много трудно си представям съставяне на кабинет и този път. Това не е полезно за страната“, заяви Мирчев.

Според него по-добрият вариант е било да се явят на изборите заедно с „Промяната“.

По повод избора на Вежди Рашидов за председател на 48-ия парламент, Мирчев посочи, че той не е консенсусен кандидат, но трябва абстрахиране от личността, защото е важно парламентът да работи.

„Много български държавници, а и всеки български гражданин, трябва да разбере че русофилщината свършва там, където започват интересите на България. Единствената страна, която не е помагала на Украйна, е България. Ако искаме да защитим страната си, ние трябва да помогнем на нападнатата Украйна. Много български генерали си позволяват да говорят по политически теми, това не е добра практика. Ние трябва да модернизираме българската армия. Искаме да изпратим старото съветско въоръжение и срещу него да получим западни аналози“, коментира още Мирчев искането на ДБ за изпращане на военна помощ на Украйна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ