ТРАГЕДИЯ! Известна акушерка и активистка на ДПС издъхна на метри от дома си

линейка

Известната акушерка и бивш лидер на ДПС Пакизе Джамбазова от Сандански е издъхнала от масиран инфаркт на стотина метра от жилищния блок в жк „Спартак“, където живее.

На стръмната улица, по която минавала ежедневно по няколко пъти, внезапно й прилошало, свидетели на инцидента са подали сигнал на тел. 112, линейката е пристигнала на място, и я закарали в приемен кабинет, където е издъхнала, съобщава struma.bg.

П. Джамбазова бе първият общински лидер на ДПС за община Сандански, Кресна и Струмяни. Преди около 7 години тя предаде властта на по-младите депесари, но продължи да помага на местната структура. Наскоро чества и 50-годишен юбилей като здравен работник в с. Игралище.

Като акушерка тя се бе посветила на планинските села в Малешевска планина, в община Струмяни – Игралище, Палат, Седелец, Махалата, Никудин, Раздол, Цапарево, Гореме и др. До последно, на 78 години, бе на работа и помагаше на хората.

На близките си приживе тя е заръчвала многократно да бъде погребана до гроба на родителите й в Джигурово, а не в гробищния парк в Сандански. И това нейно желание бе изпълнено.

„Напусна ни човек, който през целия си житейски път е помагал на хората, който оставаше на заден план личните си проблеми, а се опитваше да дава на другите. Обичана и уважавана бе от хората”, разказа приятелката й Е. Атанасова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ