Ключова среща на ДПС с Паси и Плевнелиев. Йордан Цонев видя 2 знака и заяви: За нас е чест

паси плевнелиев дпс

Започна срещата на медиаторите Росен Плевнелиев и Соломон Паси, излъчени от ГЕРБ-СДС, с представителите на ДПС – зам.-председателя на парламента и зам.-председател на Движението Йордан Цонев и зам.-председателя на ПГ на Движението Хамид Хамид.

В началото на разговора помежду им Йордан Цонев заяви: „За нас е чест и отговорност да откликнем на тази покана за диалог. Самият факт, че първата политическа сила избра вас и г-н Паси за тези разговори е достатъчно ясен знак, който ние разчитаме така: в тези и сложни времена отговорнотта, първо пред народа, пред българските граждани за това да се излезе от политическата криза е изключително важна, изключитлно голяма. И вторият знак, който разчитаме с вашето присъствие тук и с присъствието на президента на Атлантическия клуб, е това, че правителството, което трябва да формираме в условията ожесточена война, агресия на Русия срещу Украйна, нашата принадлежност, нашата лоялнот, нашата активност в организациите, в които членуваме – нашите партньори ЕС и НАТО, трябва да бъде изведена пред скоби. Това са знаците, които ние разчитаме и идваме с тази нагласа. Благодаря ви за поканата“.

На срещата на медиаторите Плевнелиев и Паси с представителите на ДПС Йордан Цонев и Хамид Хамид присъстава и посланик Бисерка Бенишева „с много, много силна репутация и натрупана мъдрост в областта на интеграцията на България в институциите на ЕС и НАТО“, както я представи Плевнелиев, когото заедно с Паси тя придружава.

След края на разговорите Плевнелиев и Паси ще дадат изявление в парлламента, тъй като мисията им приключва с тази среща след разговори с ГЕРБ-СДС и „Български възход“ в събота. ПП, БСП и ДБ отказаха да се срещат с медиаторите, излъчени от ГЕРБ-СДС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ