Тв гилдията полудя: Излезе истината за образованието на Антон Хекимян

Антон Хекимян

Историята с образованието и слуховете за липса на диплома на едно от топ имената сред журналистите Антон Хекимян, подлуди недоброжелателите му.

Известният водещ, който е и шеф на новинарите в bTV е под прицела на недоброжелатели, които сериозно му завиждали за неспиращите нови проекти, с които се хвали. Успехите били толкова видими, че част от обкръжението му вече не издържало от завист и опитвали всячески да намерят повод, за да го скарат с колегите или злепоставят пред началниците. Така преди дни отново пуснали слуха, че напористият арменец се е добрал до шефското място в медията без да си направи труда да защити диплома за висше образование, с надеждата, че това ще стигне до шефовете на телевизията и ще го натирят.

В новинарските среди били толкова учудени от бързото развитие и мениджърски размах на младия Хекимян, че започнали да се чудят как е възможно да е успял да завърши образованието си, като от години прекарвал всяка свободна минута на работното си място и дори нямал време за личен живот. Той не е спирал да работи в телевизията, рядко взимал отпуск и не пропуснал нито едно от важните събития в нюзрума. Въпреки натоварения си график и ежедневни ефири, още преди 15 години Хекимян взима първо бакалавърска диплома по „Журналистика“ от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет, а малко по-късно защитава и магистратура по „Електронни медии“ пак там. Това се случва по времето, когато декан е Тотка Монова, с която остават в много добри отношения и Хекимян дори е поканен за водещ на 40-годишнината на факултета, пише Hotnews.bg.

Цялата кариера на популярния журналист минава през bTV, където започва като стажант в нюзрума и постепенно започва да се издига – работи като репортер, водещ на уикенд блока, а най-много популярност събира като водещ на „Тази сутрин“. В началото на 2021 г. със смяната на ръководството на телевизията арменецът е повишен до директор на Новините и според запознати източници се радвал на високо доверие сред колегите и ръководството на медията.

В последната година амбициозният журналист направил много промени в новините, като наблягал на извънредни предавания, нови лица и все по-усилено присъствие на новините онлайн, вероятно за да привлече и по-млада аудитория. Това дразнело част от колегите му и те тайно се опитвали да му подливат вода и плетат интриги при всеки удобен повод Ежедневните ефири поглъщали цялото му внимание и макар отдавна да не води сутрешния блок, Хекимян продължавал да идва в ранни зори и да се захваща за работа, следял за рейтингите на новинарските предавания, но не пропускал да похвали екипа си за добрите резултати.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ