НОВО 20! Рашков скочи на амбразурата да защитава МВР. Оправда се за ареста на Бойко Борисов

payimage-516224

Това, че има единични случаи на заловени полицаи с алкохол и наркотични вещества, не означава, че целият състав на МВР трябва да се слага под един знаменател. Защо твърдите, че има разпад? Така Бойко Рашков се обърна към репортер на агенция ПИК по повод скандалите в системите на Министерството на вътрешните работи.

„Преди края на редовното правителство ние обявихме война на водачите на МПС-та, които употребяват алкохол или наркотични вещества. Тази война не е приключила“, коментира Бойко Рашков.

„Министър на вътрешните работи не може да арестува никой. Той е политическо лице и не може да разпорежда на който и да е полицейски служител да задържи едно лице или друго лице. Вие, журналистите, явно имате поръчение да питате защо съм задържал Бойко Борисов“, каза той.

„Нито някой задържам, нито някой освобождавам“, заяви Рашков, като по този начин прехвърли отговорността за незаконния арест на редовите служители в МВР, за които е очевидно, че са изпълнявали разпореждания на тогавашното ръководство на вътрешното ведомство.

Още повече че вече стана ясно, че Кирил Петков е пратил есемес вечерта на ареста на Слави Трифонов с текст: „Арестувах Борисов, Горанов и Менда Стоянова“.

Той не позволи обаче да му бъде зададен въпрос, след като не е разпоредил той ареста на Борисов, какво правеха в същата нощ разследващите полицаи в кабинета на министър-председателя Кирил Петков. Както и от думите му не стана ясно кой точно е разпоредил лидерът на ГЕРБ да бъде задържан незаконно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ