Извънредно! Премиерът Гълъб Донев надъхва министрите, готви ги за ударна вълна

гълъб донев

Разследващият независим орган за противодействие на корупцията е най-силната имунна система на държавата срещу порочните практики. Това заяви служебният премиер Гълъб Донев преди заседанието на Министерски съвет по повод предстоящото приемане на законодателни промени по темата.

Кабинетът ще разгледа три законопроекта, обвързани с второто плащане по Плана за възстановяване и устойчивост – за противодействие на корупцията сред лицата на висши публични длъжности, за медиацаита и за обществените поръчки.

„Надявам се, че ударната вълна от въпроси на народни представители ви поддържа в добра форма. По мои сметки за първите дни на Народното събрание към служебното правителство са зададени около 70 въпроса. Забелязвам ударници в съревнование за най-питащ народен представител и най-питани министри. До момента към Иван Шишков има зададени 18 въпроса. Разчитаме на същия устрем и активност в същинската дейност на народните представители като законотворци“, заяви Донев.

С измененията за Закона за обществените поръчки се забранява превъзлагането, за да се избегнат лошите практики с инхаус процедурите, обясни служебният министър-председател.

Правителството ще обсъди и отпускането еднократна финансова помощ за отопление от 400 лв. За целта са необходими допълнителни 20 млн. лв. към Министерството на труда и социалната политика.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ