Ужасяващ кошмар! Жандармерист блъсна дете и избяга. Бащата: Беше пиян и неадекватен

линейка

Служител на Жандармерията блъсна 9-годишно дете на пешеходна пътека в село Лозен вчера около 19:00 часа, след което избяга от мястото на инцидента. По-късно полицаи задържали шофьора. Детето е добре, има леки контузии и охлузвания по тялото, съобщава Нова телевизия.

Междувременно от МВР информираха, че полицаят вече е отстранен от длъжност.

„Детето ми е било с колело. Колата е блъснала задната гума на велосипеда и самото то го е бутнало на земята. Няма контакт с автомобила. От очевидци разбрах, че служителят на Жандармерията се е движил доста бързо”, обясни бащата на пострадалото дете Любомир Топалов.

Той е говорил с шофьора, причинил инцидента, по телефона. „Призовах го да дойде, за да се видим. Обясних му, че има полиция и го издирват. По телефона го усетих, че е пиян и неадекватен. Говореше несвързано, даже с лека насмешка”, каза още мъжът.

Свидетели на инцидента разказаха, че след като е блъснал момчето, шофьорът е тръгнал с бърза скорост към София. По чудо не прегазил човек, опитал да спре автомобила му.

„Искам институциите да си свършат работата подобаващо. Благодарен съм на служителите на „Пътна полиция”, които взеха присърце случая и свършиха работата си адекватно. Трябва да даваме гласност на подобни случаи, за да не се потулват. Този човек да си понесе последствията”, апелира Топалов.

Пробата с дрегер на служителя е показала 0.5 промила, научи NOVA. Тя обаче е взета три часа след инцидента. Предстои да му бъдат взети кръвни проби, които ще покажат с колко точно промила е бил той по време на инцидента.

Ето какво още разказа бащата:

„Прибирал се е от училище. На пешеходната пътека е спрял и се е огледал. От долната страна колите спира, но една кола блъска задната гума на колелото и то бута реално детето на земята“, обясни бащата.

„От очевидците, доколкото разбрах, се е движил доста бързо, защото му се е задействал АБС системата“, уточни той.

„Призовах човека да дойде да се видим, да поговорим. Казах му, че има полиция и го издирват. Усетих го по телефона, че е пиян. Говореше несвързано по телефона, с лека насмешка“, разказа таткото:

„Какво дете, аз съм в София, не мога да дойда“, първо ми говореше виновникът, обясни той.

„Три-четири пъти се чувахме, последният път ми каза, че бил в КАТ и щял да се предаде“, завърши разказа си бащата.

Във вторник сутрин от МВР стана ясно, че дисциплинарно производство срещу служител на Дирекция „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“ е образувано във връзка с извършено тежко нарушение. Служителят е отстранен от длъжност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ