Лъч светлина! ГЕРБ с първи думи след срещата с Радев: Имаме експерти, които да предложим за кабинет

румен радев герб

Все още има възможности за някакви разговори по определени приоритет. Това каза пред журналисти след края на срещата с президента председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атабнасова в отговор на въпрос гледа ли ГЕРБ към идеята кабинет на малцинството.

„Неколкократно призовавахме партиите да помислят за рисковете пред държавата, ако се стигне до предсрочни избори. Очевидно е, че без първата политическа сила много трудно би се сформирал кабинет, без значение от политическата цена, която ще плащат всички останали.

Предложихме приоритети, теми за разговори… Очевидно е, че дори ползването на контактната група не срещна нито разбиране, нито държавническо отношение у другите и те смятат, че по-голям шанс има друга политическа сила.

В този смисъл, ние считаме, че всичко, което заявихме като възможни приоритети, като търсене на мнозинство по определени теми, все още стои на маста. Очакваме останалите парламентарни групи да помислят отново за възможности.

Ние, ако не получим какъвто и да е знак, че ще се търси възможност за решаване на кризите с отговорност у всички нас, за пореден път ще демонстрираме не само самочувствие, но имаме и експерти, които да предложим за кабинет”, коментира тя.

Атанасова добави, че президентът не е казал кога ще връчи първия мандат.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ