ГОРЕЩО! Киро крещял пред ПП: Аз командвам играта! С всеки мой ход Борисов губи, накрая ще бутнем и царя

кирил петков дебат

“Продължаваме промяната” върви по пътя на “Има такъв народ” – това е горчивият извод на един от тримата отцепници, които мигрираха от Слави Трифонов към Кирил Петков. Засега няма да кажа името на предателя – те са трима в ПГ на ПП: Радостин Василев, Иво Атанасов и Георги Георгиев. Недоволството е предизвикано от факта, че всичко се решава в тесен кръг, никой не се допитва до членовете на групата, никой “не ги бръсне за слива”. Така беше и в ПГ на ИТН – Тошко Йорданов просто им свеждаше до знание какво е казал Дългия, а останалите изпълнявали безропотно; Виктория Василева не търпеше никакви възражения, грубо се разпореждаше кой какво следва да направи, независимо от личната си позиция. Апропо, след моя публикация, ген.Стефан Янев разкара от “Български възход” Виктория Василиева, която се канеше да става главен секретар на партията.

След краха на предсрочния вот на 2 октомври, от “Има такъв народ” се отдръпнаха най-ярките имена от групата на експертите: Ива Митева, Любомир Каримански, Пламен Абровски и Пламен Данаилов.

Подводни течения бълбукат в “Продъкжаваме промяната”, след удара, който преживяха с избора на Вежди Рашидов (ГЕРБ) за председател на 48-я парламент. В четвъртък, 20 октомври, заседанието на Националния съвет е продължило до 1 часа след полунощ. Съпредседателите на партията уверявали съпартийците си, че всичко е точно: няма да може да бъде избран председател, междувременно президентът ще даде първия мандат на ГЕРБ, той ще бъде върнат; ПП ще вземе втория мандат и ще започне уговаряне (пазаруване?!) на отделни народни представители, които да подкрепят кабинет на ПП-ДБ-БСП, начело с Асен Василев. А пък Никола Минчев да бъде наложен като председател на Народното събрание; ако ли не – план Б – да бъде подкрепен Кристиан Вигенин. Така се връща ситуацията от 47-я парламент – коалицията доминира над изпълнителната и парламентарната власт.

Кирил Петков коментирал пред Националния съвет супер уверен: аз командвам играта – с всеки мой ход Бойко Борисов губи по една пешка, накрая ще бутнем и царя.

В петък, 21 октомври, пред очите на всички зрители, Кирил Петков и Асен Василев се ококориха, изпаднаха в нервна криза, след като именно Корнелия Нинова номинира Вежди Рашидов и той беше избран със 139 гласа.

Според депутат от “Демократична България”, и Христо Иванов е бил раздрусан. Защото той е бил на крачка да подкрепи избора на ГЕРБ и да покаже национално-отговорна сговорчивост, но Корнелия Нинова го изпревари и първа заяви дистанциране от “Продължаваме промяната”, която изпадна в изолация. Моят източник иронично коментира така: “Корнелия изненадващо първа взе завоя, на Христо му идваше да се захапе отзад, ама няма как, понеже му е много дълъг носът”.
“Продължаваме промяната” не може да стои извън властта – ще се разпадне. Партията беше създадена, за да употреби и консумира властта, такъв беше замисълът на президента Радев и на посланик Херо Мустафа.

Даниел Лорер, който обикаляше телевизиите като цветарка, изведнъж се умълча. Според негови приятели, той е готов на всякакви компромиси, за да има достъп до изпълнителната власт – директно или пред подставени лица. Лорер се надявал да има тази възможност, ако третият мандат, както се очаква, попадне в ръцете на ген.Стефан Янев и се създаде експертен кабинет с широка парламентарна подкрепа.

… На какви ли интриги, истерии и мръсни ходове ще станем свидетели, защото Кирил, Асен, Лорер и компания искат отново да яхнат държавата?!

От Фейсбук профила на Соня Колтуклиева



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ