Бяс тресе Нинова! Наостри нокти в парламента, скочи на Деси Атанасова: Какво си мислите?!

корнелия нинова

„Аз предлагам да стоим в тази зала, да си изберем комисиите – затова са ни пратили хората тук, а не да ходим вкъщи в 15 часа. Айде малко по-сериозно. Три дни си губихме времето миналата седмица“, това заяви Асен Василев от „Продължаваме промяната“ (ПП) от парламентарната трибуна по повод това, че депутатите още не са избрали председатели и зам.-председатели на различните комисии, които ще заработят в 48-ото Народно събрание.

Веднага след него думата взе председателят на ПГ на БСП Корнелия Нинова: „Аз няма да си служа с популистки лозунги как ние в 15 часа ще ходим да си почиваме, а хората ще работят.

Но ще кажа нещо принципно – три дни ни чака българският народ да си изберем председател, а сега ще чака още три да си изберем комисии“.

„Уважаеми колеги от ГЕРБ – спрете да злоупотребявате и да манипулирате информация пред народните представители и българските граждани. Само преди 10 минути разговаряхме и се разбра, че има няколко спорни комисии, но има и няколко безспорни… а сега се изправя Десислава Атанасова, като че не е участвала в този разговор и казва „Ами няма освен социалната“.

Какво си мислите, че като подхвърлите на Корнелия Нинова „Ето, бе, ще ти гледаме социалната сега“ тя ще си мълчи за безпринципното ви поведение. Няма там да говорите едно, а тука друго“, ядоса се Нинова и се обърна директно към представителите на ГЕРБ.
Нинова предложи безспорните комисии да се гласуват още днес, а другите да останат за утре.

След нея думата взе Христо Иванов от „Демократична България“ (ДБ), който се ожали: „Сега… Нинова говори за някакъв разговор, в който ние не сме участвали. Няма проблем за тези комисии, но да ги бяхме решили на председателки съвет“.

От „Български възход” предложиха заседанието да бъде прекратено. След гласуване и прегласуване предложението бе прието и заседанието – прекратено.

Следващото заседание на парламента ще е в четвъртък в 9 часа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ