Лена се видя в чудо! Гешев със звучен шамар заради държавната измяна: Образувано е наказателно производство

лена бориславова

Главният прокурор Иван Гешев осветли подробности за новината, че Лена Бориславова е разследвана за държавна измяна. По време на среща с депутати от ГЕРБ обвинител №1 съобщи, че има образувано наказателно пpoизвoдcтвo за изнасяне на класифицирана информация, предава ПИК.

По-късно репортер попита Иван Гешев дали става дума за Лена Бориславова, която в качеството си на началник на кабинета на Кирил Петков дава секретни документи на журналиста от Bird Атанас Чобанов. Главният прокурор обаче отказа да отговори.

Агенцията разкри, че в прокуратурата е постъпил доклад на ДАНС, който уличава Лена Бориславова в държавна измяна. Според информацията, поместена в доклада, тогавашната шефка на кабинета на Кирил Петков е поискала секретни документи за „Турски поток“. След като ги е получила, тя е драскала върху тях с насоки кои части да се ползват, за да бъдат ударени президентът Румен Радев и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според доклада на ДАНС има данни, че документите са предаден на Атанас Чобанов, който ги публикува в сайта си.

Очевидно прокурорите са намерили достатъчно основания да бъдат повдигнати обвинения на Лена Бориславова, след като са образували наказателно производство. Ако се докаже вината й, тя е заплашена с 8 години затвор за действията си.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ