Служебният кабинет взе историческо решение. Премиерът Гълъб Донев одобри ключова сделка

payimage-549602

Кабинетът на Гълъб Донев одобри сделка за придобиване на 8 нови самолета F-l6C/D Block 70.

Одобрени са два проекта на международни договори в сферата на отбраната. Министерският съвет на Република България прие решение за одобряване на проекта на международен договор (LOA) BU-D- SAD.

„Придобиване на 8 (осем) нови самолета F-l6C/D Block 70, боеприпаси, средства за обучение, средства за поддръжка, резервни части, първоначална поддръжка и обучение за българските Военновъздушни сили“ и проект на международен договор (LOA) BU-P­LBC „Многофункционална система за разпределение на информация – Съвместна тактическа радиосистема (MIDS JTRS) и свързана с нея поддръжка и оборудване“, съобщава Novini.bg, позовавайки се на правителствентата пресслужба.

Правителството упълномощава министъра на отбраната да подпише договорите след приемане от Народното събрание на Проект за инвестиционен разход „Придобиване на нов тип боен самолет“ (втори етап).

Съгласно чл. 85, ал. 1, т. 4 и т. 7 от Конституцията на Република България, договорите подлежат на последваща ратификация от Народното събрание.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ