ГРЪМ! Атанасова: Безотговорно е! Партии отказват да говорим. МФ се опитва през седмица да тегли заеми

десислава атанасова

Готови сме да подкрепим правителство и с друг мандат, но да е на отговорни партии, заяви в ефира на БТВ Десислава Атанасова, шеф на ПГ на ГЕРБ. Тя бе гост в предаването „Лице в лице“.

Ако няма правителство, вкарваме държавата в голяма криза, подчертава тя. И обърна внимание, че се отказва диалог с ГЕРБ, дори с контактната група Паси – Плевнелиев. Това много ме тревожи, каза Атанасова. С контактната група отказаха диалог от БСП, ДБ и „Възраждане“.

Ако откажат да говорим за България, това означава, че са безотговорни политически сили, продължи развълнувано Десислава Атанасова. И подчерта, че ГЕРБ не държат да се реализира първият мандат – техния. „Ако публично, прозначно, ние всички се съгласим, че ще излъчим с мнозинство правителство – на националното спасение, антикризисен кабинет, както го наречем – правителство на отговорните партии, ще го подкрепим“, бе категорична Атанасова. Ако не – това означава безотговорност, предсточни избори и както народът ни подреди, добави тя.

Ако има правителство – то да внесе бюджет, ако не – да остане сегашният, е позицията на ГЕРБ – СДС.

Атанасова отговори и на въпроси, свързани с правосъдната реформа.

Ние сме за правосъдна реформа, подчерта председателят на най-голямата парламентарна група. Тя коментира срещата на депутатите от групата с главния прокурор Иван Гешев.

Запитана дали ГЕРБ смятат, че трябва да има контрол върху обвинител №1, тя посочи, че в 45-ото Народно събрание е въведен контрол – чрез изслушване на доклади на главния прокурор от депутатите.

Не можем да упражняваме контрол върху актовете на прокурорите, подчинени на главния прокурор, изтъкна Атанасова.

Министерството на финансите се опитва през седмица да тегли заеми с убийствени лихви, подчертава тя.

По време на управлението си Кирил Петков и Асен Василев похарчиха 9 милиарда за 9 дни, припомни тя. Къде отидоха тези пари, попита риторично Десислава Атанасова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ