Депутатите побесняха! От ,,Промяната“ с обиди искат оставката на Вежди Рашидов

вежди рашидов

От „Продължаваме Промяната“ поискаха оставката на Вежди Рашидов като председател на парламента след откриването на днешното заседание.

Изявление от трибуната направи депутатът от ПП Иво Атанасов: „Първо моите уважения към вас като човек на изкуството и скулптор, и дотук. При вашия избор вие ни четохте смс-и от 50-60 човека, които са ви молели да останете, вкючително и великия Христо Стоичов, който е плакал по телефона. По начина на водене на заседанията, аз смятах, че след „кърджалийското чудо“, няма да използвам квалификации, сме стигнали дъното“, каза той.

Атанасов заяви, че ще предложи на парламентарната си група да поискат оставката на Рашидов, ако е назначил Стефана Караславова за главен секретар на парламента.

Преди един ден пред вашия кабинет видях представители на гражданско движение БОЕЦ, които вие не искахте да приемете и които ви чакаха, за да ви връчат едно листче и една папка, каза депутатът. По думите на Атанасов в тази папка са събрани „документи за лицето Стефана Караславова“.

Става дума за три одиторски доклада за закононарушения от страна на това лице и ако вие сте запознат със служебното ѝ досие, вариантите са два – „или да изпълнявате поръчки на Десислава Атанасова (председател на ПГ ГЕРБ-СДС) и тя да ръководи вашите административни действия, или да продължавате с „калинките на ГЕРБ“, със схемите на злоупотреби“, коментира Атанасов. Той обясни, че тези одиторски доклади са „за сключване на договори с Велинград, за ремонта на Партийния дом, за разпределяне на ДМС – по 20 000 лв. на месец е получавала тази жена, като единственият критерий е бил героизъм и заслуги към ръководството на ГЕРБ“.

Ако това нещо е вярно, ако сте запознати с досието на тази жена и сте я назначили, говори, че сте лош администратор, ако не сте запознат – означава, че сте подведен, изтъкна Атанасов. И добави, че ще представи папката на парламентарната си група. За мен единственият изход от ситуацията е да направя предложение към ръководството на парламентарната група да внесем искане за Вашата оставка, посочи депутатът.

Иска да „взриви“ залата, репликира Маноил Манев от ГЕРБ-СДС. В момента на нашето Народно събрание му трябва разбирателство, политиката на „Продължаваме Промяната“ да „взривява“ всяко заседание на НС, не ви помага на вас, обърна се той към ПГ на ПП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ