Бойко Борисов хвърчи по спешност към Пловдив: Гаси пожар между кмета и градския лидер

бойко борисов

Бойко Борисов планира спешна визита в Пловдив, за да гаси пожара около пробива до Водната палата, запален от местната структура на ГЕРБ, съобщава „Марица“.

Заради проекта от няколко седмици кметът на Пловдив Здравко Димитров е подложен на фронтален приятелски огън от съпартийците си. Сигнал за стрелбата даде лично местният координатор на ГЕРБ Иван Тотев, който нарича градоначалника Зи и твърди, че повече няма да гласува за него.

По време на сесията на Общинския съвет вчера председателят на групата на ГЕРБ Йордан Илиев прочете декларация, която е откровено политическа и прилича на сваляне на доверието от кмета Здравко Димитров.

„Проектът за пробив на Водната палата не отговаря на нито един аргумент, кореспондиращ с политиките на развитие на град Пловдив като град за хората, провеждани повече от 10 години от ПП ГЕРБ. Има моменти, в които ясно трябва да се определиш от коя страна на историята заставаш. На страната на хората или на страната на политическата хамелеонщина. Днес е такъв момент! ПП ГЕРБ е на страната на своите принципи и политики за развитие на нашия град. ПП ГЕРБ е на страната на правилните за града решения. Искаме незабавно спиране на този ненужен и вреден за Пловдив проект“, изчете Илиев от трибуната на местния парламент.

Именно съветниците от ГЕРБ инициираха извънредна сесия за спирането на проекта, подкрепени от колегите си от ДБ и независимия Слави Георгиев – все открити опоненти на политиката на кмета Здравко Димитров.

Ден преди сесията кметът обяви, че спира временно строителството на пробива, а местният парламент вчера потвърди решението му.

Според източници на „Марица“ Бойко Борисов ще бъде в Пловдив следващата седмица в опит да помири кмета Здравко Димитров с градския лидер Иван Тотев и да затегне редиците в партията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ