Гешев се развилня: Ще направя всичко, за да има справедливост! Не може да убиват децата ни

иван гешев

Казах на родителите на момичето, че прокуратурата ще направи възможното и невъзможното, за да има справедливост и им го обещах. Това, което ще кажа, казах и на тях – това не може да продължава по този начин. Държавата трябва да си свърши работата, прокуратурата е част от държавата. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред медии по повод смъртта на момиче, загинало в тежка катастрофа в Шумен.

„Не може да убиват децата ни по улицата. Ако кажа това, което каза бащата на момичето: „Аз ще съм щастлив, ако в резултат на тази активност, която развивам, бъде спасено още едно дете, още един човешки живот“. Това е и нашата цел“, смята Гешев.

Според него прокуратурата може да търпи всякакви критики: „Ние ще изясним всички обстоятелства и съмнения по този случай – това съм обещал на родителите.“

На въпрос относно създаването на съвместни групи за разследване и анализ на определи криминални престъпления между прокуратура, ДНС и полиция и това как ще се реализира това, той отговори: „Днес в 18:00 ч. съм поканен в градската библиотека на среща с граждани в Шумен, защото хората имат основание да се притесняват. Моделът, който предлагаме, е работил между 2013 и 2018 г. и е прилаган от МВР и ДАНС. Резултатите може би не са били идеални, но при положение, че закрихме специализираната прокуратура, това е по-добре от това да не направим нищо. Ние правим организация в цялата страна за създаване на отдели за борба с организираната престъпност и призоваваме МВР и ДАНС за съвестни действия. Ще направя всичко, за да има справедливост, мен ме интересуват интересите на българските граждани.“

„Наблюдаващите прокурори са от Софийска градска прокуратура, следователят от Национална следствена служба, разследването е възложено на СГП и НСС и не защото се съмнявам в колегите от Шумен, но за да няма съмнения и проблеми“, допълни още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ