ГОРЕЩО! Карадайъ в подкрепа на хартиената бюлетина: Имам поводи за недоверие към машините!

мустафа карадайъ

Ако искаме да затвърдим демокрацията, ние трябва да произведем система и модел, да произведем избори, към чиито резултат да имат доверие гражданите.

Това заяви председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ на въпрос дали ДПС ще подкрепи връщането на хартиената бюлетина в изборния процес, предава epicenter.bg.

Не специалистите, не професионалистите, а участниците и гражданите трябва да имат доверие в резултата, поясни той в кулоарите на парламента.

Мустафа Карадайъ посочи, че има поводи за недоверие към машините и каза: „Брой подписи и брой гласове имат разлика, брой разписки и брой гласове имат разлика. Става въпрос за проблемен софтуер, което означава, че няма как да имаме доверие в резултата от машините.“

Предложението да се върнат хартиените бюлетини, като се даде възможност на гражданите да избират как да гласуват – с хартия или с машина, дойде от БСП. То се подкрепя от още две парламентарни групи – на ГЕРБ – СДС и на ДПС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ