Пълен потрес! Лекари отказаха да прегледат дете с болки във Враца: Докторката ако реши ще я види

Пирогов, Линейка

За пореден път се убеждаваме, че нашата здравна система я няма или се е превърнала в бизнес.

Детелина Дилкова, майка на 9-годишно момиченце, пише в социалната мрежа Фейсбук, че медицински лица, работещи в Центъра за спешна медицинска помощ в град Враца, са отказали да прегледат дъщеря й, съобщава Glasnews.bg.

9-годишното момиченце се оплакало от болки в областта на стомаха. Майката пише, че болките са били силни най-вече при ставане, лягане и кихане. Затова тя решила да заведе дъщеря си в Центъра за спешна медицинска помощ. На гише „Инфромация“ нямало служител и се наложило да звъннат, за да излезе медицинска сестра. Въпросната медицинска сестра е попитала каква е причината за посещението, а майката й казала, че дъщеря й е с болки в стомаха. Момиченцето е показало къде я боли. „Другото, което беше, че и премери температурата и я изкара, че има, а тя нямаше. Сестрата каза, че ще попита докторката какво ще каже и ако реши ще я прегледа“, пише Дилкова в мрежата.

След минути медицинската сестра се появила и отпратила Детелина и дъщеря й към Първа частна болница, „защото не сме за тук и ни отказаха преглед“.

Майката е възмутена от отношението на персонала и най-вече от отношението на докторката, която е била на смяна. Тя дори не е излезнала да види как е детето – има ли му наистина нещо или не. „Ако е нещо сериозно, след това кой ще е виновен. Естествено, родителят и никога докторът“, добавя Детелина.

Ето какво пише още Дилкова:

„Как не я е срам докторката, дала е клетва да помага и лекува хората. Това й е работата, за което получава заплата, но просто не й се занимаваше и така беше по-лесно – да прехвърли топката на някой друг. Просто съм отвратена. Явно искат да се случи нещо, като случая преди няколко месеца отново в спешното със жената, която почина на информация.

След като ни отказаха преглед, отидох на частно и си платих. Да кажа, че детето нямаше температура въобще. От частния преглед ни взеха 50 лв. и ни изписаха лекарства. Казаха ни да отидем при личната ни лекарка за изследвания и да се обърнем към хирург.“

Майката добавя, че има съвестни доктори, които си вършат работата, но те са засегнати от негативното хорско мнение, заради подобни техни колеги, които отказват преглед.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ