Фрапиращ случай! Във Френската гимназия в Бургас фиркат водка в клас, ученичка колабира

училище

В класните стаи и дори по време на учебни занятия в Професионалната гимназия по романски езици „Г.С. Раковски” в Бургас се употребява алкохол. Явлението е придобило уродливи размери и в понеделник следобед се е стигнало до колабирането на заключена в тоалетните ученичка от 10 „д” клас. Наложило се е класната ръководителка Паулина Павлова, придружена от пазача и съученици на пияната, да изкъртят вратата, за да я извадят в несвяст, предава Flagman.

Случаят е фрапиращ и не можем повече да мълчим, след като в продължение на цяла седмица нито класната, нито директорката Радостина Георгиева Костадинова не благоволиха да информират дали ще вземат мерки срещу разрастващото се безредие, алармираха група от родители, които твърдят, че в разпивката в понеделник са участвали между 7 и 8 ученици. Те искат да знаят дали сред тях са и техните деца, но и към момента нямат реална информация, а се осведомяват от снимки, които самите ученици са си публикували в социалните мрежи, популяризирайки това, с което се занимават по време на учебния процес.

В един от кадрите, който бе предоставен на Флагман, се вижда как 16-годишно момче долива в кенче от „Фанта” водка „Флирт”. До него на чина седи къдрокосо момиче – не в униформа, а само по потник и сутиен. В подобен външен вид са и останалите ѝ съученички.
От разказа на родителите, сглобен от чутото вкъщи, излиза, че една от ученичките е донесла бутилка водка и бутилка мента. Извадила и чашки. Казала, че има повод, без да уточнява какъв и в почерпката са се включили неколцина от класа. Те си направили коктейли и си ги пиели от чиновете. Разпивката е започнала след голямото междучасие, когато е започнал часът по изобразително изкуство в понеделник следобед и е продължила в часа по география, когато се установило, че една от ученичките не се връща дълго време от тоалетните. Именно тогава е настанала паниката с издирването ѝ и намирането ѝ в заключената училищна тоалетна.

Сигнал до тел. 112 не е подаван, класната г-жа Павлова се обадила на родителите да дойдат да си я приберат и „заклела” 10 „д” да мълчат, ако имат снимки в социалните мрежи – да ги изтрият.

„Настояваме незабавно директорката Георгиева Костадинова, председателят на Обществения съвет на училището Радослава Йовчева и председателят на Училищното настоятелство инж. Димитър Черкезов да ни свикат и да покажат видео от камерите, за да видим дали и нашите деца не са част от очевидно ежедневно случващото се в училището. Това не бива да остава скрито, защото изпращаме децата тук да усвояват уроци, а не да привикват към алкохола”, казаха разстроени родители.

Медията очаква отговор от училищното ръководство и обществените структури към него. Днес, през целия предиобед, търсихa и продължаваt да търсим директора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков” Милена Андонова. Телефонът ѝ е изключен, от Канцеларията твърдят, че тя ще го зареди до към 13 ч. и тогава може да ѝ поставим журналистическия си въпрос. Той е свързан с информация от учители на Математическата гимназия, които са били събрани в понеделник привечер и на които е съобщено, че е издадена заповед за забрана за внасянето на алкохол в училищната сграда.

„Бяхме учудени, защото в Правилника до този момент фигурира забрана за употреба на алкохол, но сега към тази точка се прибавя и забраната за внасянето му. Мислим, че това е резултат от случаи, в които са засичани ученици с алкохол в раниците, чиито родители, след като ги сезираме, твърдят, че са го купили за вкъщи”, сподели в понеделник вечерта един от преподавателите в Математическата пред репортер. Педагогът добави още, че към новата заповед е прибавена и забрана за влизане в училищната сграда с маникюр. Ноктите трябвало да бъдат изрязани до пръстите. Човекът обаче не можеше да конкретизира дали това ще се отнася само за ученичките, или и за учителките.

Двете училища – ПГРЕ „Г.С.Раковски” и ППМГ „Акад. Н. Обрешков”, делят една сграда в центъра на Бургас. Чуждоезиковото училище е втора смяна. Вероятно до директорката на Математическата в понеделник привечер е достигнала информация за инцидента с пияните десетокласници от испанската паралелка и тя е реагирала светкавично, за да има нормативно основание да вземе мерки при подобни прояви.

Очакваме г-жа Милена Андонова да зареди телефона си и да ни отговори дали тази заповед е факт и какви са причините да бъде издадена в понеделник вечерта.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ