Борисов с тежко признание от Бавария: България е в труден период! Задълбочава се сериозен проблем

980x551_1666957086

Задълбочава се проблемът с нелегалните мигранти на територията на цялата страна. Те са навсякъде. Това изтъкна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с Маркус Фербер, председател на фондация „Ханс Зайдел“. Експремиерът е на посещение в Бавария на конгреса на Християнсоциалния съюз (ХСС).

В същото време за другия голям проблем на Европа – енергоносителите, Борисов призна, че България е на челни места по производство на електроенергия в ЕС. „Най-големи производители на слънчоглед и зърнени култури сме“, каза още той.

„Военната промишленост произвежда в пъти повече от друго време. По време на нашето управление бюджетът беше с излишък, сега дефицитът достига 7%. Външният дълг вече е 35% и новия дефицит достига 15 млрд. Рекордни нива на инфлацията”, каза бившият премиер в три кабинета.

С тези мотиви Борисов изтълкува резултатите от проведените предсрочни парламентарни на 2 октомври, че „България е в труден период и българският народ се довери отново на ГЕРБ”.

Борисов, който се отказа от депутатското си място още преди да бъде сформирано 48-ото народно събрание, заяви, че вчера с много усилия в парламента по инициатива на депутатите от ГЕРБ-СДС е прието решение за потвърждаване пътя на България към еврото – от 2024 г.

„В първия ден на парламента внесохме Проект на решение за даване на военна помощ на Украйна. Също така още в първия ден внесохме Проект на решение за 100% диверсификация от руски газ и руско ядрено гориво”, каза Борисов.

Бойко Борисов и Маркус Фербер изразиха задоволство от съвместната работа и високо оцениха дългогодишното сътрудничество между ГЕРБ и Фондацията и определиха нови съвместни проекти. Те са за подготовка и обучение на кадри, както и формулирането на политики за развитието на България. Обученията ще обхванат противодействието срещу фалшивите новини и начините за справяне с езика на омразата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ