Ексклузивно! Даниел Лорер хвърли бомба: Ще гласуваме с ГЕРБ, ако направят правителство, но…

даниел лорер кирил петков

Ще сме конструктивна опозиция. Ако ГЕРБ съставят правителство, ще гласуваме с тях по темите, които са важни за нас. Това каза Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ (ПП).

Той обясни, че в понеделник от партията ще отидат на консултациите при президента Румен Радев.

„Тъй като сме втора политическа сила, присъствието ни в парламентарните комисии с председатели е един от малкото лостове, с които можем да обръщаме общественото внимание“, каза той по повод провалилите се избори на шефове на спортната и земеделската комисии в Народното събрание (НС). За първата от ПП предложиха Радостин Василев, а за втората Иван Христанов. И двамата не бяха избрани.

От „Продължаваме промяната“ посочиха, че конкретно за спортната е имало обаждане от президентството. Причината – сигнали на Василев срещу Весела Лечева, служебна министърка на спорта. „ДПС да коментира дали президентът им казва за комисиите. За да се прокарва в общественото пространство, очевидно има такива данни“, каза Лорер в сутрешния блок на Нова ТВ.

Лорер обясни, че лично той няма такава информация.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ