ГРЪМ! Голяма обида за БГ политиците! Сергей Станишев изригна невиждано в ефир

Сергей Станишев

Политиката е неспособна да възпроизведе решение. Това заяви бившият президент на ПЕС Сергей Станишев в „Седмицата“ по Дарик радио.

„Политиците някак си живеят в собствен свят и ми се струва, наблюдавайки страстите в парламента в момента, че голяма част от партиите са застинали през 2021 година, когато започнаха този цикъл от 4 избора за 18 месеца, което е огромен стрес за обществото“, коментира още той.

„За 18 месеца не намериха начин да водят смислен диалог помежду си, защото в крайна сметка това е задачата пред политическите партии. Имаме изключително висока инфлация, криза на доставките, на енергетиката, имаме пълномащабна война на територията на Европа – това няма как да подреди приоритетите на политиците, а ако не са подредени, това е неадекватност“, заяви Станишев.

Според него съдържателния разговор в политиката се губи и не се акцентира толкова на реалните проблеми на хората в медиите. „Кое важно в момента – как хората ще си платят сметките, т.е има един обратен дневен ред“, каза той.

Станишев коментира какво е научил за 11 години като президент на ПЕС. „Трябва да се научиш да чуваш всеки уважително, да търсиш аргументите му и на базата на общи ценности да изграждаш нови политики, които да бъдат адекватни, да покажат на хората, че ЕС има смисъл“, категоричен бе той.

„Единовластието е винаги е рисков фактор, защото Монтескьо е казал, властта корумпира, а абсолютната власт корумпира абсолютното. Корумпира означава не просто вземане на пари като рушвет, а като начин на мислене. Това е рисковият фактор в единовластието“, каза още той.

На въпрос къде са сбъркали младите политици, Станишев отговори „струва ми се, че в усещането, че животът започва от тях, защото те представляват бунт на едно поколение, което не беше политически активно през годините и усещането, че ние дойдохме, хората са с нас, ние представляваме народната воля, нямаме нужда да говорим с другите. Каквото кажем, това става и трябва да стане незабавно и бързо. Това е интернет поколението, което смята, че всичко е на един клик разстояние.“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ