Премиерът Гълъб Донев си каза тежката дума за македонския клуб: Ще го следим!

македонски клуб

Откриващият се утре македонския клуб в Благоевград по думите на Гълъб Донев е от организация, която е неконституционна и не е регистрирана по законите в България.

„Финансирането на този клуб, така както и премиерът Ковачевски каза, е от организация в Канада, която има доста съмнителни антиевропейски, антиамерикански, антисемитски послания и работи в тази насока. Ние трябва да гарантираме и сигурността на участниците в това събитие, както на гостите от РСМ, така и на българските участници, които ще присъстват на това събитие. Ще следим този клуб да не проповядва и да не застъпва идеи, които противоречат на законите в България”, подчерта премиерът Гълъб Донев, цитиран в БНТ.

По думите на премиера на РСМ Димитър Ковачевски, откриващият се македонски клуб е финансиран от частни лица. Той каза, че тези, които са заинтересовани, могат да отидат на откриването на този клуб. По отношение на това как е регистриран и изграден този клуб, според Ковачевски това остава за оценка на институциите в България.

„Между две държави трябва да се създават и организации, и събития, които да доближават гражданите, държавите и учрежденията и в никакъв случай да не се изгражда риторика. Ще изпратим иск до правителството на България с цел откриване на официален македонски културен център в Благоевград, както сме открили и в София, както имаме и в Сараево и в други градове и така трябва да се грижим за македонската култура”, посочи Ковачевски.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ