БОМБА! Политолог разкри скрит мотив на Радев за вота и заяви: Третия мандат трябва да вземе…

румен радев

Ако ПП продължи да работи в стила си, би следвало веднага да върне мандата, без да се опитва да го реализира. При тях обаче нещата са доста по-непредсказуеми.

Това заяви политологът доц. Стойчо Стойчев в ефира на Нова нюз.

„Не познавам президента, не си говоря с него. Ако иска да се формира мнозинство, то трябва да даде третия мандат на ДБ. Стига да искат да го реализират, именно хората от тази партия могат да го сторят. Те могат да предложат кабинет на база политики, който да бъде подкрепен от ГЕРБ и ПП“, каза той.

„Янев, БСП и „Възраждане“ не могат да направят това“, категоричен е политологът.

„БВ се възприема като партия на далаверата. Нова партия, с малка парламентарна група Разбира се, че Янев ще иска да реализира трети мандат, защото в нов парламент, може и да не влезе“, смята политологът.

Той е категоричен, че Янев няма как да обедини партиите.

„В тази ситуацията не ни трябва безхарактерен политически субект, без лице. Налага се да се търси идеологическо решение – коалиция, което да може да носи отговорност в тежки ситуации. Евроатлантическите ценности могат да обединят“, смята той.

Политологът подчерта, че не трябва да се забравя, че Янев бе освободен като министър, именно заради отношение по казуса на военния конфликт в Украйна.

Според него, ако партиите се обединят зад гърба на ДБ, то кабинетът може да е с ясен срок до местните избори.

„Ако се чудите защо президентът бави цялата процедура, не е за търсене на съгласие. Ако побърза, изборите ще са в края на януари и началото на февруари. Той не иска това, защото тогава е най-лошото време за избори – хората са обеднели от празниците, мъчени са от високи сметки и биха отишли до изборите, за да накажат политиците“, смята той.

Според политолога не е добре на големи религиозни празници да се правят избори. Той все пак не очаква висока избирателна активност през пролетта при нов предсрочен вот.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ