Добрев разкри далаверите на Киро и Асен: 2млрд. лв. сме надплатили за гориво! Можем да докажем…

делян добрев

„Можем да докажем, че горивото ни е надписано с 1. 50 лв. близо. Предлагаме законопроект за компансацията на горивата с 1 лв. и той трябва да мине преди този парламент да се разпусне. Очаквам да си подкрепят всички 240 депутати“, каза в ефира на БТВ Делян Добрев от ГЕРБ. Според него. 2 млрд. лв. сме надплатили само за шестте месеца управление на ПП.

„Вярваме, че цените могат да паднат драматично чрез един механизъм, който използваме в енергетиката от 5-6 г. „Лукойл“ и „Литаско“ трябва да правят вноски в българския фонд, а не в сметки в Швейцария“, поясни Добрев.

Предложението за горивата на служебното правителство не било по-добро от предложението на ГЕРБ. „В единия случай потребителите ще спестят 100 млн. лв. на година, а в другия повече от 1 млрд. лв.“, поясни Добрев.

„Нямаме нищо против „Лукойл“ да работи на пълен капацитет. Нека изнасят колкото си искат гориво навън. Въпросът е това, което продават за България, да не е с 1 лв. надценка“, уточни Делян Добрев.

„Готови сме да направим всички компромиси, защото е важно за България да има правителство. В НС има коалиция на партиите, които искат нови избори“, каза Добрев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ