Радев разплака Промяната: Ще държа да изчерпим докрай опциите за съставяне на правителство

румен радев консултации

„Поздравявам ви с постигнатия резултат, българите ви отредиха важна роля в политическия дневен ред, но отново избирателите не заложиха на една политическа сила и това е знак, че е нужен диалог и усилия за намиране на ефективни решения, а не само обещания за поредните избори.“ Това заяви президентът Радев по време на консултациите с „Продължаваме промяната”.

„Съгласен съм с вас, че не може да има правителство на всяка цена, но от друга страна ще държа да има открит и ефективен диалог и да изчерпим докрай всички възможни варианти за съставяне на правителство”, категоричен бе Румен Радев.

Той подчерта, че настоящето Народно събрание трябва да вземе много важни за обществото решения.

От своя страна Кирил Петков заяви, че ПП ще бъдат водени от решаването на максимален брой проблеми на гражданите.

„Виждаме като огромна важност вдигането на минималната работна заплата, данъчни облекчения за младите семейства, както и подпомагане на бизнеса. Българският народ трябва да очаква от всички политици предизборните обещания да се спазват след изборите. Ето, защо за първия мандат изразяваме готовност да говорим с мандатоносителя, но не и да ги подкрепим за правителство”.

Президентът попита представителите на ПП около какви идеи биха търсили обединение и подкрепа от кого, ако се стигне до втори мандат, който естествено ще отиде при тях.„Наред с всички мерки за излизане от кризата, ако сега вие наистина сформирате правителство по какъв друг начин ще подходите, за да има ефективна борба с корупцията”, запита още Радев.

Според Асен Василев кабинетът „Петков” е постигнал икономически ръст и решил кризата със зърното и газа.

„Ако втория мандат дойде при нас всичко ще бъде направено пред очите на българските граждани. Очакваме от първия мандат, да успее да направи това, което ние успяхме да направим предишния път”, каза Кирил Петков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ