Цяла България говори за думите на Вежди Рашидов: Създава се поколение, което мрази!

вежди рашидов

„Много искам да има правителство, защото за това поех тази отговорност“, каза в Пловдив председателят на 48-ото Народно събрание Вежди Рашидов в отговор на журналистически въпрос ще има ли скоро правителство, пише Труд.

„Никога не съм си позволявал този лукс – на гърба на хората да се забавлявам и за това дълбоко разчитам на разума на всички вътре, за да може да има работещо правителство с работещ парламент“, допълни Рашидов.

По думите му това касае съдбата на хората. Аз съм един от тях, от Кърджали, и за мен е много важно моите приятели и близки да живеят що-годе прилично, коментира председателят на Народното събрание. Според него това зависи от закони, бюджети, политиката, която се води. „Трябва разумът да надделее, ако не надделее ще върви фактурата за българския народ“, допълни Рашидов.

Председателят на Народното събрание беше в Пловдив, за да дари на Народната библиотека „Иван Вазов” книги по повод Деня на народните будители. Сред заглавията на луксозните издания са „Под игото“ на Иван Вазов, „Време разделно“ на Антон Дончев, „На острова на блажените“ на Пенчо Славейков, „Подир сенките на облаците“ на Пейо Яворов, „Борба“ на Христо Ботев, „Българските конституции“, издадена от Народното събрание на Република България и др. Инициативата за дарението е съвместна с издателя Иван Гранитски. Това е второто дарение, което Рашидов прави на библиотеката. Преди година той дари 1000 книги от личната си библиотека.

„Това не е само място, където стоят едни книги, това е съкровищница, където, както и в музеите, се пази паметта на нацията, каза Рашидов при връчването на дарението. По думите му да съхраняваш духовността в днешно време е героизъм. Да си будител е заложено в сърцето и трябва да има хора, които да проповядват възвишеност, обич, познание, отношение към бъдещето, любов към ближния“, коментира Рашидов.

Според него днес се създава поколение, което мрази, за да мрази, без да знае защо го прави. Нека доброто да надделее, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ