Напрежението ескалира! Искат национална стачка и среща с Радев: На 11 ноември ще е страшно

румен радев

Решението за удължаването на действието на бюджета е лошо, защото редица дейности остават недофинансирани. Това каза президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов, който откри международна конференция със синдикатите от Западните Балкани, съобщи БНР.

Минималната работна заплата може да се увеличи с акт на правителството, но това няма как да се финансира без актуализация на бюджета, каза синдикалистът и прогнозира, че профсъюзите няма да се ограничат до насроченото протестно шествие за 11 ноември и ще последват протестни стачки.

„От протестни стачки зависи как ще протече разговора ако такъв въобще ще има, с кого ще го водим, това също е голям проблем, защото се вижда политически стремеж към рушене на държавността. Ако няма правителство, ни очаква служебно правителство с ограничени правомощия. Ще преговаряме с който ни е отсреща. Ще преговаряме с президента, очевидно“, заяви Манолов.

Той обясни, че затова синдикатите са поискали среща с президента Радев, но провеждането ѝ се бави заради провеждащите се политически консултации.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ