Костадинов удари по трибуната, депутатите онемяха: Това бе ,,неуспешен опит за провокация“!

костадин костадинов

„Възраждане“ определи откриването на културен клуб в Благоевград на името на българския поет Никола Вапцаров като „неуспешен опит за провокация“. В декларация от трибуната на Народното събрание Костадин Костадинов, председател на парламентарната група на партията, заяви, че защитата на българския национален интерес по време на откриването на клуба е легнал на плещите на племенниците на Никола Вапцаров.

В неделя станахме свидетели на опит за провокация в нашата страна, извършен от една нерегистрирана вече в България неправителствена организация. Провокация, която имаше за цел да покаже съществуването на едно несъществуващо малцинство в България, каза Костадинов. Той посочи, че тази провокация се е провалила. „Провали се, защото на мястото на тази провокация присъстваха потомците на великия български поет Никола Вапцаров“, заяви Костадинов. Със своето присъствие те показаха ясно и категорично, не просто каква е историческата, а родовата истина, добави той.

Костадинов заяви, че такива провокации ще зачестяват. Като причина за това той изтъкна вдигането на ветото от българска страна за началото на преговорите на Република Северна Македония (РСМ) с Европейския съюз. По думите това ще доведе до каскадно увеличение на претенциите към България и увеличение на всякакъв тип провокации.

Той припомни, че само преди седмица в Скопие е подписан договор за съвместна охрана на границата с „Фронтекс“ на „т. нар. македонски език“. И посочи, че идеята на ветото е била да се решат всички спорни въпроси преди началото на преговорния процес. Заедно с признаването на македонския език последваха първите сериозни институционални удари срещу българските организации в Македония, коментира той, визирайки действията на РСМ, с които определя имената на български организации, носещи имена на български царе, като провокативни.

Костадинов определи действията по вдигане на ветото като „тежко национално предателство“ и коментира, че тепърва ще се засилва пропагандата на македонската теория в чужбина, както и фалшификацията на българската история и култура от страна на РСМ. Той посочи, че през 2023 г. се навършват 1163 години от началото на Моравската мисия на Кирил и Методий. „Македония в момента се подготвя за едно триумфално представяне на тази мисия като най-големия македонски културен принос в историята на Европа“, заяви Костадинов.

Според Костадинов РСМ се готви за много сериозна офанзива догодина, в която да представи Кирил и Методий като македонски апостоли, а кирилицата като македонска азбука. Всичко това се случва на фона на пълното бездействие на нашата държава, която води не просто дефанзивна, а направо предателска политика, посочи той. По думите на лидера на „Възраждане“ най-големият ефект от взетото преди четири месеца решение за вдигане на ветото е признаването на „т. нар. македонски език“ като официален език на ЕС, което е „тежко национално предателство“.

Той посочи, че „Възраждане“ започва програма за ограмотяване на нашите европейски партньори, които не са наясно с историческата истина.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ