Вицето на Радев шокира народа с тия думи: Така може да бъде спечелена битката, която се води!

илияна йотова

Битката, която се води с думи, може да бъде спечелена само с думи. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в приветствието си към участниците в 17-ата Световна среща на българските медии в Йерусалим, предава novini.bg.

Няма по-силно усилие досега за битката с фалшивите новини от журналистическата позиция и от журналистическата съвест. Затова напоследък са доста силни гласовете за подкрепата на истинската журналистика, заяви Йотова.

Вицепрезидентът отбеляза, че с тази среща се поставя началото на отбелязването на 80-годишнината от спасяването на българските евреи. Има създаден специален инициативен комитет към министъра на културата, но символичното начало сложихме вчера, посочи тя. За тези събития трябва да говорим, мълчанието убива този спомен, но убива и ценностите, които всички ние изповядваме, коментира Йотова.

Илияна Йотова се спря и на войната в Украйна, която определи като война за Европа. От февруари липсва усилието през медиите да се говори за мир. Тогава дали виртуалният свят не предопределя решенията в реалния, включително и за военните действия, коментира тя.

Вицепрезидентът посочи, че преди 80 години България е успяла да защити своето еврейско население и тази история носи послание – неуморно да преследваме мира между народите, между хората, между отделните личности.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ