Карадайъ след консултациите: Президентът да ни даде зала, да ни затворят – и до бял пушек

payimage-558048

Разделителните линии минират диалога, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ след консултациите при президента Румен Радев, предава epicenter.bg.

Карадайъ разказа, че на шега предложил на президента – да даде на политиците една зала на „Дондуков“ 2, „да ни затворят – и до бял пушек“.

„Предложихме на президента, тъй като президентската институция е място за обединение, ако има удобна зала, да вземат да ни затворят като в конклава във Ватикана до бял пушек“, каза Карадайъ.

“Различните политически партии поставят различни неизпълними условия помежду си и го ползват като параван да казват, че са обещали нещо на избирателите си”, посочи Карадайъ и допълни: “ДПС, включително и в последната кампания, не очертаваше врагове и затова днес водим еднакво разговори с всички. За съжаление все още сме на ниво разговори. Очакваме да минем на диалог. Нямаме разделителни линии и предварителни условия. В парламента си говорим с различните партии”.

„За съжаление все още сме на ниво разговори, а очакваме от етап разговори да минем на ниво диалог. Нямаме разделителни линии и предварителни условия, както виждате, в парламента си говорим с различни партии“, каза той.

Политическите партии поставят различни неизпълними условия помежду си и ги ползват като параван, за да кажат „ние го обещахме на избирателите си“, смята Карадайъ.

Председателят на ДПС подчерта, че при четири поредни избора се очертава една и съща картина, от което направи заключението, че избирателят иска разбирателство от политиците, а не „червени линии“.

„Българските граждани 4 пъти произвеждат една и съща конструкция в НС – никоя партия да няма самостоятелно мнозинство, дори първите две партии трудно правят мнозинство, което означава, че българските граждани им казват: „ние не ви пращаме там за реваншизъм“, добави Карадайъ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ