ГЕРБ разсипа Промяната: Изревахте срещу хартиената бюлетина. Доведохте България до просешка тояга

Георг Георгиев

Горещо начало на пленарния ден в четвъртък. ГЕРБ и ПП запалиха фитилите и се замериха с декларации, от които се изляха тежки думи и обвинения.

Младен Матеев от ПП прочете декларация. В нея той засипа с обвинения политическите си опоненти От ГЕРБ.

Матеев посочи, че изборът на председател на Народното събрание било плод на задкулисни договорки, като го нарече уродливо. Наред с това се наблюдавало и реставрация на, по думите му, порочния модел. Това пък се случвало с помощта на ДПС и БСП. Това се привило с опита да се върне хартиената бюлетина, прочете още Матеев.

Георг Георгиев от ГЕРБ му отговори също с декларация: „Концентрация на двуличие и цинизми. Човек, който принадлежи на парламентарна група, чиито ръководител, наруши по най-груб начин Конституцията, няма как в момента да поучава. Партията, която стоеше в основата на странна коалиция, правителство, което доведе България до просешка тояга, правителство, което беше скъсало с всякаква реалност, правителство, което се видя, е подпомагало най-силно руския режим, правителство, което направи така, че продажбата на оръжие за Русия, няма правото да говори за морал.

Къде бяхте, колеги, когато вчера напуснахте комисията на антикорупция? Защо не позволихте да се продължи по пътя на реформата? Колеги, не забравяйте, че вие сключихте споразумението в Гранитна зала с „Джемкорп“. Вие сте тези, които въведохте най-тежките корупционни далавери в тази държава. Вие сте тези, които се опитахте да пазарувате депутати. Вие сте тези, които превърнахте парламентаризма в пазар. Съжалявам за силните думи, но хората очакват от нас решения, а не на една промяна, която ги доведе до изнемогване. Програмите ви се оказаха крадени, както бяха крадени парите на данъкоплатците 8 месеца. Промяната доведе до една ръкохватка на стълбище, позната още като парапет“, каза Георгиев.

Кирил Петков взе думата по начина на водене. „Не може лъжи и неверни факти да се говорят от тази трибуна. Това, което ГЕРБ се опитва да направи, е да върне статуквото с торбите. Те искат искат да върнат статуквото през задната врата. Първият закон, който допускат, е хартиената бюлетина. Това означава, че се готвят за избори. Правят циркове по телевизията, а реално си готвят задкулисието с хартиената бюлетина“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ