ИЗВЪНРЕДНО! Гори влак по линията София – Варна, евакуират пътниците

влак

Пожар е възникнал във влак 2613, пътуващ по линията София – Варна, след като влакът е напуснал гара Каспичан, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Пламъците се виждали от автомагистрала „Хемус”.

От полицията допълниха, че няма данни за пострадали пътници, като пътуващите са изведени от композицията.

Сигнал за пожара е постъпил в шуменската пожарна в 19:42 часа. Според запознати, огънят е лумнал 10 минути преди композицията да стигне гара Провадия.

Към мястото пътуват три екипа на пожарната от Шумен и два от Нови пазар.

На сайта на БДЖ е посочено само, че бърз влак №2613 (София 13:15 – Варна 20:55) престоява в гара Каспичан поради повреда на вагон от състава на влак.

Междувременно в мрежата се появиха видеа, запечатали огнения ад, който се е разиграл на релсите край Каспичан. Те са направени от пътничка във влака факла.

„Продължава да гори влака София-Варна, който тръгна в 13.30”, написа около 20 часа Петя Кирилова във Фейсбук и публикува видео от пожара. Тя уточнява в коментарите, че се намират на около километър от Каспичан.

Към 19:45, десет минути преди да пристигне на гара Провадия и десетина минути, след като е тръгнала от Каспичан, влаковата композиция се е запалила в предната си част.

„Всички сме добре – 30-25 души. Пожарната веднага дойде”, пише още Кирилова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ