Потрес! Балабанов с кошмарни думи за Нинова, Киро, Асен и Иванов: Лицемери! Мислят само за избирателите

Станислав Балабанов

Бившият депутат от партия „Има такъв народ“ Станислав Балабанов направи коментар за случващото се в парламента относно гласуваното решение за военна помощ на Украйна. Той говори в началото на предаването „Студио Хъ“ по „7/8 ТВ“, на което е водещ.

„Нека да обърнем внимание на едно от вчерашните събития в Народното събрание, а именно това, че 48-ия мъртво роден парламент всъщност прие да изпращаме оръжие за Украйна. Щеше да мине за нещо нормално, ако нямаше толкова много лицемерие и в народните представители, и в политическите партии.

Защото вместо България да има отдавна ясна позиция по казуса, този казус беше разбит на практика заради политическите интереси. Тези, които искат да се харесат на конкретни посолства – така наречените евроатлантици. Онези пък, които в последните години хем искаха да са евроатлантици, хем защитаваха руски интереси и се чудиха какво решение да вземат“, каза Балабанов.

„Та, днешното разрешение за изпращане на прословутата военна помощ за Украйна ми напомни за един от последните коалиционни съвети, на които присъствах в лично качество, когато ИТН беше част от парламента. И когато точно се обсъждаше варианта под каква форма определени политически играчи да се скрият само и само да не нарушат и да не изгубят доверието на собствените си избиратели. На един от тези съвети с Кирил Петков и Асен Василев, на които присъстваха и Христо Иванов, и Корнелия Нинова, се почувствах адски отвратително, когато последните двама тръгнаха да водят диалог по отношение на това как точно и какво да кажат на избирателите по отношение на изпращането на военна помощ.

Нинова стоеше на един бял лист и казваше: Христо, мен и моите избиратели ни притеснява в решението да напишем думичката „военна“. Затова искаме да впишем „техническа“. Иванов стоеше отсреща и казваше – мен пък моите избиратели, защото аз знам, че така или иначе с твоя подпис изнасяме оръжие през трети страни ежедневно, искат да има думичката „военна“, защото по този начин, ще съхраня избирателите на ДБ.

Не можете да си представите какво лицемерие струеше в този дебат чии избиратели да се почувстват по-защитени. Накрая решиха да напишат „военно-техническа“ помощ. Тогавашният 47-ми парламент прие тази помощ към Украйна, която трябваше да включва по-скоро ремонт на военна техника в България. А помните ли дали има въобще един ремонтиран танк?“, попита водещият.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ