Киро се появи бесен в НОВА, скочи на БСП: Руди Гела ви предупреди! Коалицията с нас ще е невъзможна

кирил петков

На последните избори с хартиени бюлетини има над 460 000 невалидни бюлетини. ИТН не влезе в този парламент само с 4000 бюлетини. Представете си каква подмяна на вота може да има с хартиени бюлетини. Това заяви експремиерът, лидер и депутат от „Продължаваме промяната“ (ПП) Кирил Петков в ефира на Нова тв.

Що се отнася до идеята на ДПС за машината, която валидира бюлетини, Петков я определи като „фишек“ – защото щяло да има мотаене кога ще се въведе, някъде далеч във времето. ГЕРБ и ДПС осъзнаха, че при честни избори, дори да са първа политическа сила, не могат да се разгърнат с „този мащаб“. Затова решиха, че не им трябват честни избори, подчерта Петков.

ПП и с „Демократична България“ почнаха да стават все по-голяма заплаха за тях, добави той.

„Толкова много бързат – това ли е най-важното за хората, да им се подмени вотът“, попита Петков, който видя „едно ниво на безочие“ – „от една страна говорят хубавите приказки“, от друга като дойде времето за реалните решения за напредък, „не правят никакъв компромис“.

Радостин Василев де факто предупреди БСП, че ако продължава така, коалиция с ПП ще е невъзможна. За всеки от тези 16 важни за България мерки, които начертахме, можете да бъдете сигурни, че ще подкрепим всяко разумно предложение след разговор, обеща Петков. Няма как при тези мерки да има в края на годината „едни излишъци, които да раздадем на наши хора“, добави той.

Що се отнася до руския петрол, Петков предупреди, че допълнително мито ще влезе в европейския бюджет, не в българския.

А ако облагаме свръхпечалба, всъщност няма да можем да обложим „Литаско“, защото е в Швейцария, а само ишлемето от „Лукойл Нефтохим“.

Затова и най-добре е руският петрол, който се внася, да се ползва само за производство на горива за България. Петков посочи, че скоро ПП ще внесе конкретни мерки – защото дерогацията от европейското петролно ембарго (до декември, 2024 година) ни дава възможност да имаме едни цени на горивата на българския пазар, и други на европейския. ЕК не би искала да види как продукти от руски петрол, направени от „Лукойл Нефтохим“, излизат от нас, предупреди експремиерът.

Копирано от standartnews.com



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ