Скандал в НС! Костадинов се развилня, нападна Пеканов: Лъжец! Това ще е смърт за доходите

костадин костадинов

Ръководството на ПГ на „Възраждане“ излиза с позиция срещу доклада на БНБ за приемането на еврото и ефектите от това върху покупателната способност на хората с оглед на инфлацията.

Цончо Ганев от „Възраждане“ коментира анализа на БНБ за влизане в Еврозоната. България ще има едва 0,6 процента глас при влизането и приемането на еврото. От доклада, стр. 50, става ясно, че България не е готова. 10 пъти ще бъдат намалени банковите резерви, България ще бъде задължена да покрива дълговете на други държави. Лихвите на търговските банки няма да паднат.

Между представителите на „Възраждане“ и вицепремиера Атанас Пеканов възникна спор в пленарна зала, А Костадинов крещеше от мястото си по адрес на Пеканов: „Лъжец“!

Няколко минути по-късно от партията дадоха и изявление в кулоарите на Народното събрание:

От поканените 6 дойдоха само ГЕРБ и БВ. Те не подкрепят идеята за референдум, смятат, че българският лев трябва да бъде унищожен. Не сме изчерпали всички механизми за провеждане на референдум. Възможност е при преговорите с него той да го инициира. Ако и там не получим разбиране, ще свикаме инициативен комитет, каза Костадин Костадинов. Той потвърди, че БНБ всъщност не е предоставила обективен доклад. БНБ отричат да са ни предоставили това, което са ни предоставили. БНБ лъже, уплашено от предоставеното от 37 техни експерти.

Според Костадинов Пеканов се е изпуснал, като е признал, че докладът, който е представен, не е цензуриран. Истината е, че се прави всичко необходимо да се скрие грозният факт, че България ще бъде унищожена като икономика, ако бъде прието еврото, каза Костадинов. Това ще е смърт за българските спестявания и доходи на българите. Лъжат и Пеканов, и БНБ, каза Костадинов.

Според него еврото е валута за богати държави, за Германия, донякъде за Франция. За другите, като България, е смърт. Сегашният ЕС няма нищо общо с идеята на Робер Шуман, поясни Костадинов, като посочи икономическата алтернатива на Европа като Швейцария, Лихтенщайн, Финландия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ