Панаир! Киро и Асен ореваха орталъка за Вежди, а Минчев залепен за председателския стол

payimage-516647

Точно две седмици изминаха, откакто Вежди Рашидов беше избран за председател на 48-ото Народно събрание. Оттогава доайенът в българския парламент е сядал на председателския стол само 2 3 пъти, като през останалото време един от 7-те му заместници ръководи заседанията, пише ПИК.

Припомняме, че стартът на 48-ото Народно събрание беше блокиран заради невъзможността да се избере председател. На няколко пъти се стигаше до крехко разбирателство, но в последния момент от „Продължаваме промяната“ обръщаха палачинката. Най-искрящ пример за това е предложението кандидатите за председатели Росен Желязков от ГЕРБ и Никола Минчев от ПП да се сменят на ротационен принцип. Когато повечето партии се обединиха около този вариант, Кирил Петков и Асен Василев изтеглиха кандидатурата на Минчев.

Така се стигна до решението на Корнелия Нинова да постъпи отговорно и държавнически, като БСП подкрепи избора на най-възрастния депутат за председател. Вежди Рашидов беше избран с гласовете на ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход“. Против бяха ПП, ДБ и „Възраждане“.

Въпреки че Рашидов се сдоби със 7 заместници, по един от всяка партия, съпредседателите на „Промяната“ Кирил Петков и Асен Василев и колегите им обиколиха всички телевизионни студиа, за да се оплакват от избора на големия български скулптор. Дори плашеха, че ще му искат оставката още след второто заседание на парламента.

Какво обаче се случва към днешна дата? Петков и Василев удобно забравиха за темата, тъй като техният заместник Никола Минчев почти не става от стола на Вежди Рашидов. Доайенът в българския парламент остави заместниците му да ръководят заседанията, като това правят главно трима души – Никола Минчев, Росен Желязков и Йордан Цонев.

И тъй като Минчев, в редките случаи, в които не ръководи заседанията, стои на първия стол на зам. председателя, „Продължаваме промяната“ лицемерно забрави за Вежди Рашидов. Излиза така, че целият панаир, на който станаха свидетели българските граждани, е бил, за да се саботира работата на Народното събрание.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ