ТРЕВОГА! Извънредно от Стара Загора, създадоха кризисен щаб заради избягалия престъпник

брифинг

На брифинг в Стара Загора беше съобщено, че е създаден кризисен щаб след бягството на опасен сириец от затворническото общежитие в града. Уведомени са ГД „Изпълнение на наказанията“, Министерството на правосъдието и МВР.

Още вчера лицето е обявено за общодържавно издирване. Не съществува никакъв риск за гражданите и властите се надяват в най-скоро време лицето да бъде установено и задържано. Прокуратурата е уведомена и е образувано досъдебно производство.

„Определен е като лице със среден към нисък риск на прояви, като му е позволено да работи на въпросния обект доброволно и неплатено. Според данните, откакто е в България работи като фризьор и имал фризьорски салон в Харманли. Той не е избягал, а се е отклонил“, каза Мария Павлова – зам.-министър на правосъдието.

„Той е осъден през 2021 година за това, че е склонил трето лице да извърши грабеж на сумата от 1440 лв. Той е осъден на година и половина лишаване от свобода, като му е зачетен и предварителния арест“, добави тя. От 3 ноември той полага доброволен неплатен труд на работен обект, който е в неохранямата част на затворническото общежитие, за което му е проведен инструктаж.

Там работят лишени от свобода, които са от среден към нисък риск. Вчера към 14 ч. е констатирано, че той не се е завърнал в обекта. Обявен е веднага за общодържавно издирване.“

„Искам да успокоя хората, че не съществува никакъв риск. Прокуратурата е уведомена и е образувано досъдебно производство. Когато прегледаме записите на камерите ще ви дадем допълнителна информация“, добави заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова.

По случая се извършва проверка и се проверяват видеозаписите от охранителните камери.

Мъжът е излежавал присъда за трафик на мигранти в затворническото общежитие от открит тип към затвора в Стара Загора. Той е от сирийски произход, но има българско ЕГН.

Преди няколко дни е бил на дело в София, където е разбрал, че го грозят още присъди за подобна дейност. Вероятно това е мотивът му да избяга.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ