БОМБА! Войната се разгаря: Асен Василев гласува контра на Кирил Петков за самолетите

асен василев

Асен Василев е единственият депутат от ПП, който е гласувал против закупуването на втора ескадрила самолети F-16. Това показва разпечатката от гласуването в парламента. 10 от групата или са се въздържали, или не са участвали в гласуването. Сред въздържалите се са бившият вътрешен министър Бойко Рашков и бившият вицепремиер Калина Константинова.

Иван Христанов, бившият зам.-министър на земеделието е бил в зала, но не е участвал в гласуването. Така са постъпили и Венко Сабрутев, бившият шеф на правната комисия Милен Матеев, бившият шеф на антикорупционната комисия Михал Камбарев, певецът Христо Петков, известен като Ицо Хазарта и бившият спортен министър Радослав Василев. България ще си купи нови Ф-16 от САЩ, решиха днес депутатите, след като приеха Инвестиционния план, предложен от кабинета. Новите осем машини минаха със 162 гласа „за“, 49 „против“, а 11 се въздържаха. Всички се учудиха защо гласовете „за“ не са 173, колкото се брои евроатлантическото мнозинство. Сега става ясно, че 11 от „Промяната“ не са подкрепили закупуването на втората ескадрила американски самолети.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ