Острие на ГЕРБ: Има някаква фракция в Промяната, започва да изглежда като проруска!

Даниел Митов

Трудно е да се прогозира дали изобщо ще успеем да съставим редовно правителство, трудно е да се прогнозира и какво ще е то. Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов по БНТ.

Той коментира разцеплението в „Продължаваме промяната“ при вота за покупка на нови Ф-16, когато Асен Василев гласува „против“, а други депутати от партията се въздържаха. Митов изрази мнение, че може би това е причината да не може да се състави проевропейско правителство.

„Очевидно има някаква фракция вътре, която започва да ми изглежда като проруска. Асен Василев беше човекът, който издейства дерогация за руския петрол, той атакува америакнското посолство, под негов натиск вкаараха посредници за газа. Започва да ми прилича на тренд, дано ме опровергаят“

Според Митов прибързаното въвеждане на гласуването с машина „за една нощ“ е лишило част от българските граждани от право на глас, защото е въвело технологичен ценз.

„Германският конституционен съд го е казал – за да е сигурно, че е честен и прозрачен, изборният процес трялва да бъде проследим дори и от най-необразования човек, а трябва да е възможно да е проследим от първоначалната точка до крайната. Това е и нашата мотивация да подкрепим едно такова решение“.

Оръжието за Украйна и еврото са изградили мнозинство в парламента, каза Митов

„Това са знаци, че в българския парламент могат да бъдат създавани мнозинства, може да се получи и управление около такива разумни политики, но казах защо според мен не се е получило“.

Митов заяви, че Бойко Борисов демонстрира държавническа зрялост и много добре знае какво трябва да се прави за страната.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ