Борисов: Ако се беше случило най-лошото на дъщеря ми, щях да бъда безпощаден! Бях се заклел

борисов

Третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство. И това трябва да се изговори при президента от лидерите на партиите. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията.

По думите му, ако негов финансов министър не се справя, той ще го уволни. „Асен Василев 4 бюджета прави и все не му стига, все му е късо“, заяви той.

Борисов потвърди, че във вторник ще има разговори за съставяне на правителство. Той каза още, че трябва да има доклад на служебното министерство на енергетиката дали умишлено България не си е резервирала слотове за разтоварване на танкери. „Ако е така, това си е за наказателна отговорност“, изтъкна той.

„Вие знаете ли, че „Булгаргаз“ е на практика фалирал? А двете ни съседни държави никога не биха го допуснали това. Как не ни е срам от това, което са причинили? И те си го признава – нарочно не ги подписахме, защото ще дойде служебно правителство.

С кои очи искате служебно правителство и бюджет да ви прави. В момента милиарди плащаме заради тях“, разгневи се той.

Лидерът на ГЕРБ се закани, че всички тези въпроси ще бъдат зададени в Народното събрание. Един от тях е чии интереси са защитавали предишните управляващи.

Относно новината, че във вторник ще има среща между ГЕРБ и ПП, Борисов обясни: „Доколкото знам, подобна среща е уговаряна с Деси Атанасова, Чолаков. Нямам против да се срещнем, да разговаряме по тези въпроси, експертно“. Той посочи, че в такава среща би трябвало да участват Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев.

„Най-големият ми страх е от ядрена авария. Зеленски и Украйна имат пълната подкрепа на НАТО и Запада, на целия демократичен свят. Той не може да се предаде. Не може да отиде и да каже – това е руска територия. Не виждам как и Путин ще се върне и ще каже – това беше руска земя, но я върнахме“, каза Борисов.

„Авария в Запорожие е най-лесният вариант да се разпръсне населението и армиите и да остане отворен въпросът кой е победил.

Това е най-кошмарният сценарий. Аз го развих и на конгресите и в Хановер и в Мюнхен. Това е моят кошмар, от това не мога да спя. Гледайте я картата на Запорожие – от едната страна са руснаците, от едната страна са украинците“, посочи той.

„Чернобил“ ще ни е детска игра. Тогава заминава България. Същото и за Румъния, същото и за Скандинавието, в зависимост кой има късмет откъде духа вятърът. И да оставим държавата в такава ситуация без парламент това е груба грешка“, подчерта той.

„Трябва да се говори с президента. За третия мандат трябва да има правителство“, категоричен беше той.

Той посочи, че ролята на президента Радев трябва да е водеща и заради голямото доверие в него. „Не съм говорил с него, нямаме никаква комуникация. Просто го уважавам. Аз уважвам когато някой ме победи и го признавам“, заяви Борисов.

Попитан дали все пак би партнирал с ПП, въпреки че е станал ясен планът за ареста му, той отговори: „Какво тук значи някаква си личност? Тук става въпрос за 7 млн. аз затова избягвам тази тема, тя е брутална. Тя ни връща в най-тежките репресии на комунизма. Това е било на 9 септември. Ама той Бойко Рашков друго не знае“.

Той благодари, че „не се е случило най-лошото“. „Моята съдба Господ ми я начерта, имам прекрасна внучка и не се случи най-лошото. Но ако се беше случило тогава, докато детето беше бременно, пощада нямаше да има за никого. Бях се заклел в това! Пощада за никого!“, избухна той.

„Но Господ ми даде възможност и да прощавам с това прекрасно събитие“, добави той.

Според него няма шанс за коалиция между ГЕРБ и ПП, защото и двете страни не го искат. Единственият шанс е с третия мандат.

По думите му, 100% е вероятността да има редовно правителство. „Ако нямаме отговорни политици, трябва да се премине на президентска република. И отиваме на режим. И знаем кой ще застане начело. Тежки думи казвам, но такова е положението“, констатира Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ