ГРЪМ! Знаково лице на ,,Промяната“ нахлу в ефир, заговори за срещата с ГЕРБ и за… шамари

даниел лорер

„Продължаваме промяната“ (ПП) няма да води разговори с ГЕРБ за съставяне на правителство, а ще се придържа към своите политики, за които иска подкрепа от всички партии, обяви тази сутрин пред бТВ депутатът от ПП Даниел Лорер. Във вторник предстои двете партии да разговарят за въпросните политики.

„Това не са разговори за съставяне на правителство. Това са разговори за политиките, които този парламент, независимо чие е правителството, би следвало да поддържа“, категоричен бе Лорер.

Коалиция с ГЕРБ?

„Един месец наблюдаваме парламент, в който първата политическа сила дойде без домашно. ГЕРБ зацикля и не успя да сформира коалиция. За нас е важно да седнем на масата и да започнем да дискутираме независимо какво ще се прави и кой ще управлява. Заедно трябва да решим какво ще направи този парламент за България“, добави той.

„Продължаваме промяната“ постави добро начало в българската политика. Органите на партията се събират и решават посоката на партията. Не мисля, че коалиция с ГЕРБ ще се дискутира. Ще обсъждаме политики. Дали ГЕРБ ще състави правителство без нас, или ние без ГЕРБ – предстои да видим“, посочи Лорер.

От думите му стана ясно, че има мнения за коалиция с ГЕРБ, но такова решение не е взимано. „Преобладаващото мнозинство в „Продължаваме промяната“ е на мнение, че коалиция с ГЕРБ не може да се сформира. Това означава управление на малцинството под една или друга форма в този парламент“, подчерта той.

„Протегната ръка от едната страна е протегната, но от другата е шамар“, сподели представителят на „Продължаваме промяната“.

Гласуването за изтребителите F-16

„Модерни самолети в България сме виждали само във филми с Том Круз. За съжаление предплатихме първите самолети преди да ги видим. Тези самолети бяха договорени по недобър начин. Нашият въпрос е може ли да се договори по-добро разплащане за вторите 8 самолети“, коментира бившият министър на иновациите.

Депутатите в групата на „Продължаваме промяната“ гласуваха с нюанси по отношение на новата сделка за изтребители.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ