Две фирми ще чистят мазута от кораба „Мопанг“ за 2,5 млн. лева!

Мазут по плажовете

Две фирми – варненската „ИГ Хидроремонт“ и „Дийп дайв системс“ саърговските дружества, на които е възложена поръчката за източването на мазута от кораба „Мопанг“, пише Флагман.бг. Това разкри транспортният министър Ивайло Московски след въпрос на медията кой ще усвои отпуснатите от МС вчера 2,5 млн. лв.

Московски подчерта, че възлагането е извършено на базата на чл. 27 от ЗОП, допускащ избор на изпълнител без поръчка при извънредни ситуации, каквато в случая е разливът на мазута от 100-годишния кораб, потънал край о-в Св. Иван.

Премиерът Бойко Борисов гарантира, че криза за туризма и екологията няма и дейностите ще бъдат извършени във възможно най-кратки срокове – до 50 дни, считано от днес.

Заедно с министър-председателя в този момента на яхтеното пристанище в Созопол, където са ситуирани техниката и корабите на двете фирми са кметът на Бургас Димитър Николов, градоначалниът на Созопол Панайот Рейзи, директорът на ОД на МВР в Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

От Созопол премиерът тръгва към Резово, където вече са вътрешният министър Валентин Радев и Манфред Вебер, председател на групата на ЕНП в ЕП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ