Колтуклиева: От ,,Промяната“ са уплашени! Бойко Борисов вкара харвардските аматьори в клопка

асен василев кирил петков

Новината на деня! Асен Василев не е в нервна криза. Асен Василев е уплашен. Кирил, Лорер, Венко, Минчев – също така.

Високомерието им изчезна безследно като криптокралицата Ружа; нахалството им премина в благост, а самочувствието им се спихна като използван презерватив.

Бойко Борисов е ловец. Той вкара харвардските аматьори в клопка, накара ги да се водят от неговите правила и да се притесняват от всеки негов следващ ход.

Защо стана така?

Защото, още на 19 октомври, с началото на 48-то Народно събрание, се наложи Кирил, Асен и компания да осъзнаят, че не просто са втори на изборите, те са загубили изборите и оттук-насетне само ще губят. Никой не ги иска за партньор, никой няма да им послужи като-ракета носител да излетят отново към властта, никой няма да търси подкрепата им, защото в парламента могат да минат и без нея.

Защото Бойко Борисов постигна своето: показа на хората в България и на началниците в Брюксел, че е готов на всякакви отстъпки, за да има мир и разбирателство, да се постигне трудна, но адски потребна стабилност в един регион, отстоящ на километри от войната.

Лидерът на ГЕРБ непрекъснато подчертава: аз не съм важен, моите чувства на гняв и болка от ареста ми са второстепенни, важно е моето желание да се работи съвместно за решаване на проблемите на хората.

Кирил Петков, днес в зала “Запад”, няколко пъти благодари за поканата и така засили пиар ефекта от лидиращата роля на ГЕРБ-СДС. Ако утре не бъде гласувано правителство с първия и с втория мандат – ГЕРБ няма да са виновни за това, “Продължаваме промяната” ще са.

Разбира се, днешната телевизионна надпревара “Кой е по-по-най финансист” няма да донесе решение на никакъв животворен проблем, само ще докара работа на служебния кабинет, който трябва да изготви нов държавен бюджет. Всичко си остава по старому.

Днешната среща е лична победа за Бойко Борисов. Очевидно е. След като Кирил Петков и Бойко Рашков го арестуваха на 17 март, след като премиерът беше крещял на полицаите: ”Изведете го с белезници!”, след като вътрешният министър го разкарваше по следстивето за някаква “канибалска истерия”, след като съпредседателите на “Продължаваме промяната” обещаха да построят затвор в Банкя, днес те виртуално целунаха ръка на Бащицата, когото искаха да пенсионират и да изпратят на едногодишно възстановяване в Америка.

Треньорската палка е в ръцете на Бойко Борисов, а Кирил и Асен са на резервната скамейка. Ако пожелае – ще ги пусне на терена, но засега са с “червен картон” и няма изгледи да се върнат в мача.

От Фейсбук профила на журналистката Соня Колтуклиева



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ